Speedrun, herní disciplína ve které jde o co nejrychlejší průchod hrou, je tady již pěknou řádku let. V následujícím článku se podíváme na ty nejzajímavější a zároveň nejrychlejší průchody, napříč herním světem.
Určitě se najde někdo, kdo neví, co to ten Speedrun vlastně je. Pokud bych vám to měl vysvětlit stručně a jednoduše, jde o co nejrychlejší průchod hrou. Tedy dostat se za co nejkratší dobu na konec hry. Samozřejmě záleží na konkrétní hře, ale ve většině případů se vyžaduje naprostá znalost dané hry. Tedy spíše části, která vede k nejrychlejšímu konci hry. Jo a koncem hry nemyslím například předčasnou smrt ve střílečce, ale regulérní konec hry, potažmo jednoho kola. K nejrychlejšímu průchodu se často využívají i bugy, které hra má. Možná vám Speedrun přijde jako naprostá blbost, ale věřte, že nabízí opravdu zajímavé rekordy, kterým nebudete chtít uvěřit.

6Pokémon Red (1:45:21)

Speedrun se dá dělat na jakoukoliv hru, nezáleží ani na jejím stáří. Pokémon Red patří k první generaci videoher s Pokémony, které vycházely na jíž legendárním handheldu Nintendo Game Boy. I na tuhle hru se zaměřila komunita speedrunnerů a rozhodla se jí dohrát, za co možná nejrychlejší čas. Pokémoní hry se vyznačují hlavně svojí rozsáhlostí, přesto se rekordní čas pohybuje pod dvě hodiny, což je fantastické.

Zpátky

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

4 × four =