Knižní NEJ: Hlášky z příruček sexuální výchovy

Každé dítě se zeptá, ať už dříve nebo později. Kde se vzalo to miminko v bříšku? Jaký je rozdíl mezi holkama a klukama? Po které knížce sáhnout, až na to dojde řeč? Nebudete se stačit divit, co se dozvíte v publikacích o sexuální výchově určeným dětem.

Jak jsem přišel na svět

Kniha z produkce nakladatelství Mladá Fronta, která jde na věc pěkně postupně. V úvodu se maminka seznámí s tatínkem, zafilozofujeme si o tom, kde jsme byli, než jsme se stali semínkem a přes vyrábění miminka, jeho vývoj v břiše se dostaneme až k porodu a následné péči o miminko. Nechybí ani vsuvka o umělém oplodnění.

„Tatínek má mezi nohama takový kolíček a maminka štěrbinku. Když tatínek zasune kolíček do maminčiny štěrbinky, vyběhnou z něj semínka a plavou mamince do bříška. Než jsem vznikl, byl jsem jen malé semínko, které nosil tatínek v pytlíčku. A maličké vajíčko u maminky v bříšku.“

Holka nebo kluk

Bohatě ilustrovaná publikace nakladatelství Svojtka se zaměřujem na rozdíly mezi holčíčím a klučičím tělěm. Podrobně popisuje mužské i ženské pohlavní orgány a změny, které nastávají v pubertě.

„Když kluci v tomto období myslí na něco příjemného a vzrušujícího, mají erekci. Mít erekci znamená, že penis se zvětší a ztvrdne. Dochází k tomu proto, že do něj přichází hodně krve. Erekci mohou mít také v noci, nebo když se probudí.“

Co mám vědět o sexu

Nakladatelství Svojtka věnuje problematice dětské sexuality poměrně hodně pozornosti. Tato kniha otázek a odpovědí je připravena na vaše otázky a jako bonus vše podloží i názornými ilustracemi, například kondomu plného spermií.

KOUKNI SE  Paolo Coelho: Lukostřelec

„Prezervativ je gumový návlek, který si muž nasadí na penis, když má erekci, těsně před tím, než ho zasune do pochvy ženy. Muž zavede penis do vaginy ženy a tam ejakuluje. Pamatujte si, že když si muž nasadí prezervativ, může ejakulovat uvnitře vagíny, ale sperma se nedostane do rozmnožovacího ústrojí ženy.“

Co to dělají maminka s tatínkem

A opět publikace z dílny Svojtka. Od zamilovanosti se čtenáři přesunou k záhadě, kterak se miminko dostalo mamince do bříška. Na stránkách této knížky se probírá také těhotenství, antikoncepce a ovulace.

„ V určitém okamžikou můžou pocítit něco závratně příjemného, čemu se říká orgasmus. Milovat se je krásné a vyvolává to hodně rozkoše. Je nicméně dobré počkat s tím, až trochu dospějeme, abychom se mohli rozhodnout, jestli opravdu chceme mít pohlavní styk a ským ho chceme mít.

Co tvůj Frantík, mladý muži?

Nakladatelství Albatros ví, že název je u knihy stěžejní, a v tomto případě se jim skutečně podařilo udeřit hřebíček na hlavičku. Jestli vás nepobaví samotný název příručky, tak určitě název jedné z kapitol – Kdy vypukne tlačenice mezi nohama? Frantík je poměrně zásadní čtení pro mladé muže. Objasní veškerá ožehavá témata – mokré sny, masturbaci, orgasmus, erekci i ejakulaci.  Už je rozhodně nepřekvapí první ochlupení, ani zvětšování penisu.

„První věc, které si určitě všimneš, bude, že se ti zvětšují varlata (nebo koule, jak vy kluci říkáte).“

KOUKNI SE  Bestseller: Robert Glover: Přestaň být hodným klukem

Leona Šťávová

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

1 × 4 =