Zemřela Carrie Fisher! Herečka, která ztvárnila princeznu Leiu ve Star Wars!

Dne 27. prosince jste mohli ucítit velký záchvěv v síle. Brzy ráno totiž světem otřásla špatná zpráva pro všechny sci-fi fanoušky po celém světě. Ve věku šedesáti let totiž zemřela herečka Carrie Fisher, která se proslavila ikonickým ztvárněním princezny Leiy v kultovní sáze Star Wars.

Tato herečka a spisovatelka utrpěla desetiminutovou zástavu srdce během letu z Londýna do Los Angeles. Carrie Fisher byla bezprostředně poté transportována do nemocnice a byla jí dána životní podpora. Její stav se ale stále horšil a rodina zvažovala i odpojení od přístrojů. Nakonec její dcera potvrdila včera ráno v 8:55 novinářům, že její matka na následky zástavy srdce zemřela.

Na tuto smrt bleskově zareagovaly hvězdy jako George Lucas, Harrison Ford, Mark Hamill, nebo také režisér J. J. Abrams, a napsaly na svůj Twitter prohlášení a upřímnou soustrast rodině.

Carrie Fisher se nejvíce proslavila rolí princezny Leiy v původní Star Wars trilogii zahrnující epizody IV, V a VI. Před rokem oprášila svou roli kvůli novému snímku  Star Wars: Síla se probouzí.  Carrie Fisher také stihla dotočit svou roli pro ještě připravovaný snímek Star Wars: Epizoda VIII, jejíž premiéru očekáváme již příští rok, a tak se můžeme těšit na poslední rozlučku s touto postavou. Prohlásila, že v tomto snímku bude hrát daleko větší roli, než ve Star Wars: Síla se probouzí.

Fisher se narodila v roce 1956 v Los Angeles. Její matkou byla na Oscara nominovaná herečka Debbie Reynolds a jejím otcem byl Eddie Fisher, vítěz Zlatého glóbu, který ale rodinu opustil, když Carrie byly tři roky. Svůj filmový debut si odbyla snímkem Šampón v roce 1975, kde si zahrála vedlejší roli. Síla ji začala provázet o dva roky později, když si zahrála ve Star Wars Epizoda IV: Nová naděje, vůbec prvním Star Wars filmuV osmdesátých letech se díky ztvárnění princezny Leiy stala Carrie Fisher celosvětovým fenoménem.

KOUKNI SE  Killers of the Flower Moon: Vyvražďování Indiánů kvůli ropě s DiCapriem v hlavní roli

Málokdo ví, že Carrie Fisher byla také otevřenou a nebojácnou autorkou, která psala o svých vlastních problémech, kterými si prošla. Šlo například o závislost na drogách nebo o bipolární afektivní poruchu, což je psychická nemoc, projevující se poruchami nálad. Byla také dramatik a úspěšně napsala několik divadelních her. Pomáhala také Georgovi Lucasovi se scénářem pro projekt Mladý Indiana Jones nebo pro trilogii Star Wars: Epizoda I, II a III.

Princezna Leia a její působení ve Star Wars sáze inspirovalo diváky svým intelektem, důvtipem a nebojácností, dokonce i tváří v tvář jisté zkáze. Těžko byste hledali ikoničtější hrdinku na filmovém plátně. Všichni musíme poděkovat Carrie Fisher za její vyobrazení princezny Leiy, které trvalo bezmála čtyřicet let.

 

Pavel Melotík

 

Zdroje: http://comicbook.com/starwars/2016/12/23/carrie-fisher-dead-obituary-star-wars/

http://comicbook.com/starwars/2016/12/27/harrison-ford-issues-statement-on-carrie-fisher/

http://comicbook.com/starwars/2016/12/27/star-wars-the-force-awakens-director-j-j-abrams-releases-stateme/

http://comicbook.com/starwars/2016/12/27/george-lucas-releases-statement-on-carrie-fisher/

http://comicbook.com/starwars/2016/12/28/mark-hamill-pens-touching-tribute-about-carrie-fisher-for-fans/

http://www.csfd.cz/tvurce/542-carrie-fisher/

http://www.csfd.cz/novinky/4696-zemrela-carrie-fisher-hvezda-star-wars/

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

three + five =