Pamatujte si na chvíle, kdy se s jahodami na všech frontách scházela na líbánkách leda tak meduňka a to ještě tak, aby byla před pořádnou akcí odstraněna a byla jen tak na ozdobu? Tak těm časům je konec. Zkuste to i s meduňkou, ale na scéně je odvaha a spojení se vším všudy.
Tentokrát s mátou!
Budete se divit, ale zrovna máta si neskutečně svěže rozumí s jahodami. Provedeme vás hezky za ruku a opatrně prvními chuťovými pokusy a polibky a věříme, že se necháte zlákat.
PRVNÍ ČÁST: Smoothie nebo koktejl s mátou (do party přibereme kokos)
Jahody, mléko a máta. Zkuste to v báječném mléčném koktejlu. Stačí jeden lísteček máty na hrstičku jahod. A litr mléka. Hotovo.
Kdo nemá rád mléko, nebo ho nemůže, snadno si pomůže nějakou rostlinnou variantou a ostatně ani mixování smoothie s vodou nebo kokosovou vodou není vůbec od věci. Kokosová chuť ostatně k této dvojici padne také dokonale.
DRUHÁ ČÁST: Jahodovo mátová zmrzlina (do party přibereme banán)
Na kousky pokrájený zralý banán udělá skvělý základ. Přidáme trochu jahod a dáme zmrznout tak na půl hodinky, hodinku. Potřebujeme docílit takové polozmrzlé konzistence ovoce. Případně ovoce necháme zmrznout a poté vyndáme tak půl hodiny před přípravou zmrzliny. Potom vložíme do výkonného mixéru (ideálně na smoothie), přidáme lísteček máty a rozmixujeme. Báječná svěžest vás překvapí! Banán ve hře ještě dodá sladkost a něhu.
TŘETÍ ČÁST: Džem s jahodami a mátou (v partě bude želírovací cukr)
I při přípravě džemu můžete využít mátu. Do rozmačkané směsi ovoce přidejte několik lístečků máty a poctivě vařte podle návodu na želírovacím cukru. Hotovo. Svěží džem se hodí zejména na pečené lívance, palačinky a vafle.
Hotovo! Tak co, vyzkoušíte?