Diety císařovny Sissi a recept na její lehký salát

Kdo by neznal překrásnou rakouskou císařovnu a korunovanou uherskou královnu Alžbětu Bavorskou, jejíž krása okouzlila celý svět. Její skvostnou postavu o výšce 172 cm a váze 50 kg obdivovali muži z celého okolí. Ženy ji zase záviděly překrásné vlasy a její útlý pas o obvodu 40 cm. Za její štíhlou postavou se však skrývalo velké úsilí v podobě spousty drastických diet, které císařovna podstoupila a možné psychické problémy, o nichž se v té době příliš nevědělo.

Jednou z mnoha diet, které Sissi často držela byl několika denní půst pouze o tekutinách. Velmi přísně dodržovala režim třech dní pouze o vodě, třech dní o mléce, dvou dnech o vývarech ze syrového masa, které následovaly opět třemi dny o vodě.

V jiných dnech se snažila svou váhu snížit za pomoci mléka smíchaného s citronovou, pomerančovou či jinou ovocnou šťávou.

K dalším velmi uznávaným prostředkům na hubnutí v té době jistě patřila také šťáva vymačkaná z šesti kilogramů kvalitního, hovězího masa, kterou si císařovna často dopřávala.

Přestože byla Sissi velmi přísná vzhledem ke své váze a každý den se poctivě vážila i ona si občas zahřešila zmrzlinou, zákusky či jinými bonbóny. Vše samozřejmě kompenzovala cvičením, šermem, dlouhými procházkami a jízdou na koni.

Mezi její oblíbená, dietní jídla patřil salát s bodlákovým olejem, který si můžete doma snadno připravit i vy. Na jeho přípravu budete potřebovat hlávkový salát, cibuli, ocet, jednu lžíci bodlákového oleje, vodu, trošku soli, cukr, slunečnicová semínka a čerstvě nasekané bylinky.

KOUKNI SE  CUKETY: 3 tipy, ve kterých je nepoznáte!

Nejdříve si připravte zálivku, kterou vytvoříte z nadrobno nakrájené cibule, octa, vody a bodlákového oleje. Vše okořeňte solí, špetkou cukru a čerstvými bylinkami dle chuti. Nálevem přelijte očištěné listy salátu a posypejte opraženými slunečnicovými semínky.

Autor: Zdeňka Kudová

Komentuj

Vlož komentář
Vaše jméno

20 − 14 =