Pixely: video herní postavičky ožívají, aby dobyli Zemi

Jak k tomu vlastně došlo? Lidstvo si odjakživa přeje kontaktovat nějakou mimozemskou civilizaci. Právě proto vyšlou do vesmíru disk, na kterém je vše, co lidstvo definuje. Mimo jiné i nejrůznější ukázky video her, v naději, že jednoho dne dostanou odpověď. Ale co čert nechtěl. Poselství si mimozemšťané špatně vyloží. Zde se k žánru sci-fi přidává komedie. Toto poselství je chápáno jako vyhlášení války a na planetu Zemi jsou vysláni právě ti, kteří se ve zmíněných video hrách objevují. Lidstvo se musí postavit slavným pixelovým postavičkám, které samo vytvořilo. Na velkém plátně se tak potkáme s PAC-MANem, Donkey Kongem, Space Invaders, Centipedem, Galagem, Froggerem a Q*bertem.

Na režisérskou židli usedl Chris Columbus (Sám doma, Harry Potter a Kámen mudrců a pixels-logo-700x300Tajemná komnata, Táta v sukni), který se tak vrátil po pětileté pauze. Jeho poslední režisérský počin z roku 2010 Percy Jackson: Zloděj blesků moc úspěchů nepobral. V hlavních rolí uvidíme Adama Sandlera jako video herního šampiona z osmdesátých let, který se živí instalacemi domácích kin. Nyní je povolán prezidentem USA Willem Cooperem (Kevin James) aby sestavil tým ze svých bývalých kamarádů (Peter Dinklage, Josh Gad) a pokusil se zachránit Zemi. K týmu se přidá i žena, zbraňová specialistka, kterou si zahrála Michelle Monaghan (Zdrojový kód, Constantine, Bournův mýtus, Oko dravce).

Herecké obsazení i režie zaručují kvalitní komediální podívanou s dostatečně kvalitními speciálními efekty. Navíc i s nějakými neotřelými vtipy. Nápaditost filmu je vcelku originální. Snímků science fiction žánru, ve kterých je planeta Země napadena bytostmi z vesmíru existuje velké množství. Originalita v podobě mimozemšťanů závisí na fantazii jejich tvůrců. Občas je horší a jinde zase lepší. Pro tento film naštěstí platí druhá možnost.

KOUKNI SE  Podpoříte Černý nebo Zelený tým? Seriál House of the Dragon zveřejnil dvě různé upoutávky na nadcházející sezónu, máte si vybrat svůj tým

Natáčelo se v Torontu v Kanadě. Finální výsledek vyšperkují ve studiích Columbia Pictures a Sandlerově Happy Madison. Premiéra v českých kinech je stanovena na 13. srpna 2015.

 

Ondřej Blahut

 

www.collider.com, www.whatculture.com, www.imdb.com

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

12 + twenty =