Knižní nej: 5 nejzajímavějších Tulletovek

Francouzský umělec Hervé Tullet má na kontě několik dětských bestsellerů. Jeho knihy rozvíjí představivost, fantazii a tvořivost a jsou uznávané pedagogy i rodiči z mnoha států. V České republice dvě z nich vydalo nakladatelství Portál. Jelikož „Tulletovky“ jsou většinou bez textu, není problém si je objednat ze zahraničí, vydává je nakladatelství Phaidon. K dostání jsou i u některých českých knihkupců.

Knížka

Knížku v roce 2011 vydalo nakladatelství Portál. V současné době už je na trhu její druhé vydání. Text této knihy vás bude instruovat, jak s ní máte zacházet. Opravdu neobvyklé dobrodružství barevných puntíků vás pobaví i potěší. Čtenáři na puntíky ťukají, hladí je, třepou knížkou či ji naklánějí a nestačí se divit, co se děje. Knihu můžete číst stále dokola a děti dlouho nepřestane bavit. Knížka rozvíjí prostorovou orientaci, pozornost, zrakové vnímání, představivost i motoriku. Vhodné již pro předškolní děti.

Barvy

V roce 2015 nakladatelství Portál vydalo i další Tulletovku – Barvy. Kniha je perfektně ilustrovaná, budete mít pocit, že máte barvy na prstech. Účelem téhle knihy je osvojit si poznávání barev, jejich míchání a kombinace. Děti mohou na vlastní kůži vyzkoušet, co barvy dokáží a rodiče se nemusí děsit nepořádku. U Barev se rozhodně budete dobře bavit.

The game in the darkIMG_20160428_085448

K práci s touto knihou potřebujete lampičku a tmu. Jednotlivé stránky nasvítíte lampičkou, pak zhasnete a nestačíte zírat. Na stránkách jsou obrázky vyvedené svítící barvou. Stány jsou různě rostřihané a zavedou nás do tajemného světa, kde se fantazii meze nekladou. Děti i rodiče tuhle knížku zbožňují. Kniha má pevné listy a vydalo ji nakladatelství Phaidon v roce 2012 v Londýně.

KOUKNI SE  10 nejlepších knížek s LGBT tématikou

The game of mix and match

Každá ze stránek je rozstřižená do čtyř stejných proužků. Před rozdělením byly jednotlivé strany pomalované obrázky, které teď můžete libovolně skládat a kombinovat. Doporučený věk pro práci s touto knihou je tři roky. Knihu můžete použít i dříve, mladší dítka milují listování nastřihanými stránkami. Opět vychází jako leporelo s tvrdými deskami, vydalo nakladatelství Phaiodn v roce 2011 v Londýně.

The game of mirrors

Všechny stránky knížky se lesknou jako zrcadlo a nejsou na nich použité jiné barvy než černá a lesklá stříbrná. Děti zajímají lesklé věci odrážející obraz. V každé stránce je nějaký otvor, jednotlivé strany dohromady tvoří celek. Doporučený věk od tří let. Patří do stejné série knih, jako dvě předchozí .

Leona Šťávová

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

four × two =