Filmové konce, které jsou těžce urážlivé

Existuje bezpočet filmových zakončení. Jsou dobrá, špatná, kontroverzní. Ale my se podíváme na trochu jiné filmové závěry. Filmové konce, které jsou těžce urážlivé.

Zpátky

10. Skleněný

Poté, co se Shyamalan vrátil po létech na výsluní, naservíroval nám nepřímé pokračování jednoho z jeho nejlepších filmů, Vyvoleného. Thriller Rozpolcený z roku 2017 slavil úspěch na obou frontách (finanční i kritické). A tak bylo jen otázkou času, kdy přijde pokračování. Nakonec jsme se dočkali. Skleněný byl závěrem Shyamalanovy vlastní superhrdinské filmové trilogie.

Všechny ingredience (McAvoy, L. Jackson, Willis) byly dobře zpracované a následně naservírované divákům. Jenže zakončení Shyamalanovy skromnější trilogie nenadchlo každého.

Finální souboj mezi Davidem Dunnem a „The Horde“ (McAvoy) nebyl ten problém. Ani skon Mr. Glasse. Jeho smrt byla ještě důstojná oproti ostatním postavám. Mr. Glassovi se staly osudným mnohačetné fatální zlomeniny uštědřené McAvoyovou postavou. Zatímco McAvoyův The Horde zhynul na kulku od naprosto random snipera pracujícího pro Dr. Ellie Staple. A Dunna pro změnu utopil v zatopené jámě nějakém bezejmenný tento odnikud.

To poukázalo na další fakt. A to že, Dr. Staple nebyla pouze psycholožka, ale také členka tajné společnosti, jejímž cílem je potlačit jakoukoliv existenci těchto super lidí za jakoukoliv cenu. Očividně se to nepovedlo, protože Mr. Glass před svou smrtí rozeslal videa o existenci super lidí několika lidem. Jedno své matce, jedno McAvoyově bývalé oběti Casey a jedno Dunnově synovi Josephovi. Ti pak nahrávky dali online, aby dali vědět o existenci super lidí na celém světě.

Proč se tvůrci rozhodli ústřední postavy zabít těmi nejtrapnějšími a nejméně uspokojivějšími způsoby, je záhadou. Tím Shyamalan zabil také jakékoliv šance na možná pokračování. Snímek Skleněný v samém závěru působí jako obrovská facka do tváře všem fanouškům, kteří stále doufali, že by režisér mohl natočit pokračování Vyvoleného.

Zpátky

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

9 + one =