10 netušených faktů o Predátorovi

Rok 1987 nám naservíroval zbrusu nového mimozemské zabijáka, který se stal kulturní ikonou filmového průmyslu. Po obrovském úspěchu prvního Vetřelce v roce 1979 v režii Ridleyho Scotta to vypadalo, že Xenomorfové budou jediná hrůzu nahánějící monstra ve vesmíru.

Ale pak jsme poznali Predátora. Vysoký, mohutný, schopný lovec vybavený zbraněmi ničivé síly se docela instantně stal legendou sci-fi a hororového žánru. Díky následné expanzi do komiksu a následným filmovým pokračováním jsme se o Predátorech dozvěděli něco víc. Ale je dost možné, že těchto deset faktů jste o této rase, pro kterou je lov životním krédem, netušili.

Zpátky

10. Predátorovo pravé jméno?

Když se řekne Predátor, takřka každý bude vědět, co máte ve filmovém měřítku na mysli. Velký, nebezpečně vyhlížející emzák s ještě nechutnějšíma čelistmi a zbraňovým arzenálem. A jak už jste nejspíš viděli, existuje více než jen jeden. Dokonce se třídí na specifické druhy.

Predátorům se v obecných kruzích říká rasa Yautja pocházející ze své velmi vzdálené domoviny s názvem Yautja Prime. Nejsou moc originální, že?! Ve filmech jsme je dlouho potkávali pouze pod názvem Predátoři. K jejich skutečnému pojmenování došlo až v komiksu Vetřelci vs. Predátor z roku 1990.

Někteří filmoví predátoři mají své přezdívky, které svým způsobem reflektují jejich roli či osobnost. Například predátor z původního filmu (1987) byl přezdívaný jako „The Jungle Predator“. Kdo viděl film, ví proč. V roce 2018 ve snímku Predátor: Evoluce jsme se seznámili s takzvaným „The Fugitive Predator“ a v crossoveru Vetřelec vs. Predátor to byl pro změnu „Scar“. Ale vyloženě jméno jaká máme my, nikdy nepadlo. Koneckonců nejsou moc jako my.

Zpátky

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

2 × 4 =