Deadpool se blíží!

Rok 2016 odstartoval opravdu ve velkém. Nejprve nás Quentin Tarantino ve svém filmu Osm Hrozných zavedl do svého krutého světa nenávisti, lži a zrady, o necelý týden později přišel Alejandro Iňarritu s Leonardem DiCapriem a jeho bojem o přežití ve filmu REVENANT Zmrtvýchvstání. Film, o kterém je následující text, je trochu z jiného soudku. Před nějakou dobou jsme o něm psali v tomto článku. Je to již dávno a proto nastal čas na osvěžení vašich pamětí a připomenout Vám, na co se doopravdy můžete těšit. Čas premiéry filmu Deadpool se blíží.

Deadpool je komiksový antihrdina, vytvořený studiem Marvel. V komiksech se poprvé objevil v roce 1991 a  o necelých 9 let se mělo začít pracovat na jeho filmové kariéře. Práva na Deadpoola nakonec získalo studio New Line Cinema, které plánovalo film na rok 2004. V roce 2005 byli nuceni projekt prodat, zájem v tu dobu projevilo další studio 20th Century Fox. Od té doby byl projekt dlouhou dobu u ledu, až v roce 2009 se začalo pracovat na scénáři a v roce 2011 byl konečně najat Tim Miller jako režisér. Po celou dobu byl součástí projektu Ryan Reynolds, který byl jedinou volbou pro hlavní roli.  V roce 2012 počítačem vytvořili exkluzivní snímek, aby studio konečně pochopilo, jak velkou chybu dělá. O dva roky později, 28 července 2014 byl snímek záhadně vypuštěn na internet a o den později jej oficiálně vydalo studio Blur, které jej zároveň vytvořilo.Deadpool 2

KOUKNI SE  IFFKV 2023: česká stopa na festivalu v Karlových Varech

Co je na Deadpoolovi tak výjimečného? Je nesmrtelný, smrtící a naprosto šílený. Je to schizofrenik, v hlavě má dva hlasy. První mu ze světa dělá jednu obrovskou parodii, ten druhý chce, aby všechny pozabíjel. Dokážete si tuto drsnou kombinaci představit. K tomu je to jediný komiksový hrdina, který porušuje tzv. fourth wall tj. prostor mezi jevištěm a publikem. Uvědomuje si, že se nachází v komiksu nebo filmu a pomocí toho komunikuje s divákem. Již dříve bylo řečeno, že Deadpool ve filmu nebude jiným a většina jeho vtipů či narážek bude směřovat právě k nám. Nejdůležitější věcí, bez které by film nikdy nedosáhl toho, co po něm tvůrci a převážně fanoušci chtějí je R-rating. To umožňuje Deadpoolovi provádět všechny jeho rasistické, brutální a zcela neetické vtipy a narážky.

Deadpool má jednu obrovskou výhodu. Nikdo na něj nepůjde kvůli úžasným efektům nebo dokonale promyšlenému příběhu. Hlavní okrasou je Merc with a mouth, jak je Deadpool přezdíván a dokonale napsaný scénář. Proto si jeho tvůrci mohli dovolit ukázat v traileru prakticky cokoliv. A také toho využili. Po marketingové stránce je film dokonalým příkladem, jak uspět na trhu. Dva trailery, spousta krátkých scének s halloweenskou, Vánoční či Valentýnskou tématikou. Builboardy v podobě facebookových emojis a mnoho dalšího. K tomu všemu R rating nepovolí film dětem pod 15 let bez dozoru rodičů, což přitáhne ještě více lidí.

Upoutávka na projekt známý jako 12 dní Deadpoola. Každý den byl vydán obrázek a  jedenáctého a dvanáctého dne dokonce trailery.

KOUKNI SE  Podpoříte Černý nebo Zelený tým? Seriál House of the Dragon zveřejnil dvě různé upoutávky na nadcházející sezónu, máte si vybrat svůj tým

12 Days of Deadpool 1

Emojis, které jsou stáhnutelné pro každého a které později použil k „chatu s Kim Kardashian“Dadpool vs Kim Kardashian

12 Days of Deadpool 2

Vše bylo geniálně zakončeno Vánočním trailerem.

Tím samozřejmě propagace Deadpoola neskončila, spíše naopak. Deadpool se neomezoval pouze na tv a internet a zapojil svou propagandu i do ulic. #Deadpoopl se stal ihned dalším hitem a Valentýnský billboard si pohrál s lidmi, kteří neměli žádné tušení, oč se jedná.

#DeadPoopLDeadpool Valentine

Napsání scénáře trvalo přes pět let, k největším změnám došlo až při natáčení. Některé vtipy byly dokonce tak moc drsné, že se je rozhodli nahradit. Přesto si ponechali flexibilitu a spoustu scén natočili hned několikrát, pokaždé s jiným scénářem, s jinými vtipy. A toho jsme si mohli všimnout už jen sledováním trailerů. Mnoho scén je zobrazeno v každém traileru jinak a to dodalo jejich marketingovému tahu ještě na důrazu. Divák vůbec netuší, jak si se scénářem nakonec pohráli a s jakou verzí film zkompletovali. Třeba šli s něčím úplně jiným.

Deadpool 5Před třemi dny se dokonce rozhodl pro prezidentskou kampaň. Mohl by se s tím dostat do několika problémů

  • Je Kanaďan
  • Zabijí lidi
  • Je to psychopatDeadpool for presidente

Fanoušci v New Yorku mají dokonce příležitost zajít na fanouškovské focení. Samozřejmě, všichni v obleku Deadpoola!

 

Deadpool Prom

Deadpool se nachází ve stejném světě jako X-Men. Již jednou se objevil ve filmu X-Men Origins: Wolverine a jelikož byla jeho role (i celý film) naprostý fiasko, studio to vyřešilo naprosto geniálním způsobem. Film X-Men: Budoucí minulost změnil všechny události předchozích filmů a tedy i samotného Deadpoola. Tzn. co jste viděli předtím, radši zapomeňte.

KOUKNI SE  Trailer: Tiché místo: První den mimozemské invaze

Také je potvrzena role Colossuse z teamu X-Men a jeho studentky Negasonic Teenage Warhead, jejíž schopnosti byli ještě donedávna neznámé.

Deadpool 4

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ryan Reynolds a jeho role Deadpoola se stali jedním člověkem. Sám to několikrát prohlásil. Na tuto roli čekal tak dlouho a teď, když je po všem, těší se na druhé pokračování , pak třeba na třetí a další camea. Již se ho nechce vzdát, odnesl si jeden kostým a ten si dokonce vzal na Halloween a s dětmi vytvořil své vlastní X-Men. Video se samozřejmě ihned stalo virální bombou.

Nedočkal se ještě ani premiéry a již několik měsíců s námi neustále komunikuje, vyjadřuje se k aktualitám a dělá si ze všech srandu. Ukázal nám, že opravdu stojí za zhlédnutí a že se můžeme těšit na obrovskou porcizábavy a humoru. V Českých kinech se na premiéru můžete těšit 11. února.

Alexander Nardelli

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

eight + 11 =