Voňavý Inspiromat Kačky Tiché, jak jinak… voní a inspiruje…

Chcete se naučit vařit a péct z kokosové, čočkové nebo mandlové mouky? A víte, že když jemně namelete vlašské ořechy, můžete z nich upéct super bábovku bez mouky?! S vůní banánů, jablíček, koření nebo matcha čaje… Jenže pečení je jen jednou z mnoha částí, které v Inspiromatu najdete. Stošedesátčtyři receptů, jeden lepší než druhý, s láskou vymazlených, řekla bych. Ten dotek osobitosti, zkoušení a dolaďování je znát z každého receptíčku.

Doslova jsem se nad nimi rozplývala.

Najdete tu klasiku, řekla bych….

Pampeliškový med, ale i skvělý bezový sirup, chipsy z čočky, nebo sladký čokoládový dort z fazolí, srdíčka upečená z ovesných vloček, slabost autorky pro bábovky je viditelná a souzní s mými pečícími touhami. Asi vyměním oblíbenou máslovou bábovku za jinou… a o to víc se budu těšit na jaro, až rozkvete první bez a nedočkavě vyhlížet pampelišky. S napětím jsem čekala, čím autorka nahradí množství cukru, bez kterého se medík neobejde, no… třtinový cukr. Částečně lze použít i xylitol. Takže s třtinovým cukrem jsem nesáhla vedle, cukru se tady prostě vyhnout nedá.

Zaujaly mne též různé rychlobuchty, do nichž lze přimíchat mák, ořechy, jablíčka, tučný tvaroh nebo obohatit kokosovým, arašídovým či kakaovým máslem, najednou vám dojde, že si lze hrát s drobnými odstíny příchutí. Ovšem receptík na bublaninu jako od babičky… o ten se musím podělit:

Ukázka:

Bublanina lepší než od babičky

200 g mandlové mouky

100 g kokosu

60 g rozpuštěného másla

3 vejce

Kůra z bio citronu

100 g zakysané smetany

1 kypřící prášek bez fosfátů

Xylitol

Jahody a hruška

Postup: Troubu předehřejeme na 180 °C. Suroviny kromě ovoce smícháme a dáme do formy vyložené pečícím papírem. Poházíme jahodami a nakrájenou hruškou a pečeme cca 50 minut do zlatova.

Ale abychom pořád jen nemlsali…

Čest autorce, když zařadila pár receptů pro pořádný chlapy a pár receptů na svačinky, které si lze vzít s sebou do práce. Je to skvělé osvěžení jídelníčku a mnoho z řečeného si prostě můžete udělat k večeři a druhý den vzít do práce.

KOUKNI SE  Když chcete psa, je lepší pořídit si psa nebo fenu?

Jak praktické!

A je o důvod víc se druhý den těšit do práce. A pak domů, protože si zase něco uvaříte. Možná z Voňavého Inspiromatu, možná už sami od sebe inspirováni Inspiromatem. A zase se těšit do práce. A tak pořád dokola.

A o tom je život a inspirace.

O autorce: Kačka Tichá, vyznavačka zdravého životního stylu, trenérka, známá ze Snídaně s Novou nebo Master Chefa. Prožila spoustu radostných, i méně vydařených období. Je to člověk, který věří, že se má zkusit všechno, aby věděl, co ho vlastně baví a co mu vyhovuje. Navíc věří, že každá práce ji nějakým způsobem obohatí a posune dál. A tak se poslední roky děje.

Mrkněte jí na Instagram nebo Facebook, kde všecky dobroty ochutnáte z první ruky.

Vydalo nakladatelství IFP Publishing, www.ifp-publishing.cz

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

two × three =