Jak uchovat třešně – 3 šťavnaté tipy

    Chcete originálně uchovat třešňové bohatství letošního léta a přitom vám kompot připomíná školní jídelnu a džem nemá příliš výraznou chuť? To je pravda, ale třešně neradno podceňovat. Mají v sobě šťavnatý potenciál pro bezhlavé zamilování se do nich. A to i v upravené, na zimu uchované podobě.

    Sušené třešně

    Máte-li sušičku ovoce, pak máte vyhráno. V troubě nebo na horkém slunci to trvá trošku déle, ale věřte, že když se vydaří horké dny, tak za dvě odpoledne máte pochoutku hotovou. Dáte-li se do ochutnávání, je klidně možné, že na zimu nic nezbyde.

    Sušit třešně můžete jen tak, vypeckované, ale chcete-li si připravit přísadu do pečení, ozdobu na dorty, můžete třešničky nechat 24 hodin louhovat v hustém roztoku cukru a sušit až poté. Skvělá polokandovaná pochoutka.

    TIP: A se sušenými třešničkami můžete dělat různé psí kusy. Třeba i ty, které navrhujeme dále!

    Třešně v bourbonu

    Třešně (i višně) se velmi rády nakládají do alkoholu. Nasají jejich chuť a v zimě se stávají skvělou ingrediencí pro vánoční pečením, čaj i svařák. Nebo jen tak, do pusy.

    Jak na to? Omyté, osušené a pouze kvalitní neporušené třešničky dejte do malých vyvařených skleniček a jednoduše zasypte jednou třetinou cukru (nebo podle chuti) a zalijte v poměru dvěma třetinami bourbonu. Či jiného alkoholu, ale co si budeme povídat. Whiskey a bourbon se svou dřevitou chutí padne nejlíp!

    KOUKNI SE  Jak zaručeně neodradit chlapa

    Luxusní želé

    Pokud se už dáte do vaření třešní, zkuste želé. Jeho principem jsou svařené třešně, kdy dužinu odstraníme propasírováním přes pláténko a s želírovacími cukry pracujeme pak už jen s průzračnou šťávou. Troška citronu na projasnění barvy a koření dle chuti, a tím nemusíte šetřit. S třešněmi si báječně rozumí hřebíček nebo kardamon.

    Foto: Pixabay

    Komentuj

    Vlož komentář
    Vaše jméno

    eleven − eleven =