Recenze: Příběh plný zrady, lží i lásky

vždycky je to manžel

Seznámily se na vysoké. Tři dívky, každá úplně jiná. Kate – krásná, bohatá a divoká. Aubrey z chudé neúplné rodiny, která se zoufale snaží utéct před vlastní minulostí. Jenny – cílevědomá, ambiciózní a nebojácná. Zatímco se Kate dostávala z jednoho problému do druhého a Aubrey se jí pokaždé nechala strhnout, Jenny se je snažila od potíží držet co nejdál. Přísahaly si věrnost a věčné přátelství. Jenže o dvacet let později stojí jedna z nich na okraji mostu, který má pro všechny tři temný význam, a někdo ji nutí, aby skočila. Když pak najdou její mrtvé tělo, vyvstává nad městem velká otázka – ukončila žena svůj život sama nebo to byla vražda?

Přátelství, zrada. Láska, nenávist. Vražda

mystery press„Vždycky je to manžel“ není kniha s rychlým spádem, u které se vám dech nezastaví od začátku do konce. V první části je děj naopak poměrně pomalý a dává vám prostor postavy opravdu poznat. Zažíváte s nimi jejich vysokoškolské problémy, trable s láskou, zlomená srdce i ztrátu v rodině. Padáte společně s nimi z jednoho problému do druhého a snažíte se zorientovat v komplikovaných vztazích. Zároveň ale prožíváte i jejich dospělé životy, ve kterých nejsou věci takové, jak si dívky vysnily. Kate žije v nespokojeném manželství a svůj život nenávidí. Aubreyin manžel má další aféru a ani sebevíc lekcí jógy ji nedokáže uklidnit. Jenny, starostka města, se snaží vyrovnat s tím, že téměř celé její manželství je založené na lži.

KOUKNI SE  Paolo Coelho: Lukostřelec

Jakmile u řeky najdou mrtvé tělo jedné z nich, odhodlaný policejní šéf se rozhodne zjistit, kdo je za její smrt zodpovědný. Byla to skutečně sebevražda, jak se ho všichni snaží přesvědčit? Nebo ženě někdo její život vzal? A pokud je to druhá možnost, byl to, jak to v podobných případech bývá, skutečně manžel?

Manžel nebo nejlepší kamarádka?

vždycky je to manželPrvní část knihy vás plně seznámí s postavami i prostředím, v němž žijí. Vše, včetně fungování prestižních vysokých škol, je zachyceno velmi věrně a je vidět, že autorka ví, o čem píše. Scény, ve kterých studenti, zhýralí a rozmazlení zbohatlíci, ujíždějí na drogách, aby se dokázali dostat skrz zkoušky, zní přesně jako nechvalně známé pověsti, které o amerických univerzitách často slýcháme. K postavám si velmi rychle vytvoříte vztah, ať už pozitivní nebo negativní. Nikdo není dokonalý. Každý má své téměř neodpustitelné chyby, ale i pozitivní stránky. Nemůžu říct, že bych si některou postavu skutečně oblíbila a přála jí ten pravý sladký happy ending. Osobně s tím nemám problém a přijde mi, že právě díky způsobu, jakým jsou všichni vylíčení, působí opravdu skutečně.

Jakmile se v druhé polovině rozjede vyšetřování, intriky a boj o nalezení i ukrytí pravdy, začnete s napětím očekávat rozuzlení. Budete si vytvářet vlastní teorie a přemýšlet nad tím, kde leží skutečnost. Ve světě, kde jsou všechny vztahy založené na neupřímnosti, se můžete bodance do zad dočkat úplně od každého. Komu tedy můžete skutečně věřit? Postavy v knize milovaly, lhaly a zemřely. Kdo je za to zodpovědný a koho máme vinit? Autorka poskytuje hodně vodítek, které můžete sledovat. Některé vás zmatou, další přivedou na špatnou stopu a jiné, pokud budete dávat pozor, mohou napovědět, kde se pravda skutečně ukrývá. Dočkáte se několika nečekaných zvratů, ale až do posledních stran si nemůžete být jistí vůbec ničím.

KOUKNI SE  RECENZE KNIHY: Gerhard Klügl jako průkopník aura chirurgie

Kateřina Kovandová

PŘEHLED RECENZE
Hodnocení
8
recenze-pribeh-plny-zrady-lzi-i-laskyKniha nebyla příliš komplikovaná a zatímco první část se četla poměrně pomalu, druhá dostala pořádný spád. Pokud si užíváte příběhy s nedokonalými problémovými lidmi, kterým není žádná chyba cizí a rádi odhalujete nekalosti ve vztazích i životech druhých, je tohle knížka přesně pro vás.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

three + ten =