5 knih pro fanoušky Star Wars

Před dávnými časy, v předaleké galaxii… se probudila Síla a do kin vtrhla sedmá epizoda kultovní série Star Wars. Patříte mezi věrné příznivce této ságy o střetu temné a světlé strany Síly? Nebo vás jen nová epizoda nalákala a inspirovala k ponoření se do hlubin vesmíru? Jestli vám filmová verze nestačila, nezoufejte. Mezigalaktický boj se svými oblíbenými hrdiny si můžete vychutnat i z pohodlí domova. Stačí jen sáhnout po některé z čerstvých novinek z vesmírného univerza Star Wars.

 

t_cafc5b07 Star Wars: Absolutně všechno co potřebujete vědět

Název knihy rozhodně není náhodný. Detailně vás provede světem Hvězdných válek. Představí vám jednotlivé postavy, planetární systémy, lodě i vesmírné stanice, příšery, droidy a spoustu dalšího. Zodpoví vám i takové otázky jako například: kdo čistí podlahu na Hvězdě smrti, kolik droidů nese jedna bitevní loď Obchodní federace nebo jakou přezdívku dostal mladý Luke Skywalker na Tatooinu. Zkrátka se v ní o Star Wars skutečně dozvíte všechno, co potřebujete vědět.

(CPress, 2015)

 

Walt-Disney-SW-Sila-se-probouziStar Wars: Síla se probouzí, obrazový slovník

Pokud budete dychtit po ještě dalších odpovědích na své zvídavé otázky, pomůže vám tento obrazový slovník. Nádherné fotografie a texty popisují a vysvětlují všechny podrobnosti, jež se skrývají za oblečením, zbraněmi a dalšími věcmi, které se objevují ve filmu. Obrazový slovník je podrobný průvodce postavami, droidy, tvory i planetami z Epizody VII ságy Star Wars.

KOUKNI SE  Nejprodávanější knihy měsíce září

(Egmont, 2015)

 

 

l217709Star Wars : Nová naděje

Připomeňte si, jak to všechno začalo a prožijte vše znovu s Lukem Skywalkerem v knize Nová naděje, která je převyprávěním čtvrté epizody. Stará Republika byla legendou. Za moudré vlády senátu a pod ochranou rytířů Jedi, Republika vzkvétala, ale pak se vlády v galaxii zmocnili nelítostní zloduši. Rytíři Jedi byli vyhlazeni a Impérium krutě potlačuje jakoukoliv touhu po svobodě. Pak ale přijde nová naděje. Mladý Luke Skywalker se na své farmě nudí k smrti a sní o dobrodružstvích ve vzdálených galaxiích. Osudová zpráva od princezny Lei, která se k němu náhodou dostane, mu změní život od základu. Jak ale může statečný Luke zachránit princeznu a pomoci povstalcům svrhnout proradné Impérium?

(CPress, 2015)

 

b-863_SW_CestakEpizodeVII_Paserakovazkouska Greg Rucka: Pašerákova zkouška

Han Solo a jeho chlupatý přítel Chewbacca  vyrážejí vstříc novému dobrodružství. V tomto napínavém a vtipném příběhu, který se odehrává mezi epizodami Nová naděje a Impérium vrací úder, se oblíbená dvojice pašeráků vydává s Millennium Falconem na přísně tajnou misi. V příběhu jsou rovněž skryty narážky a odkazy na nejnovější film Síla se probouzí. Jestli nedáte dopustit na dvojici Han Solo a Wookiee Chewbacca, tenhle příběh je pro vás to pravé.

(Egmont, 2015) 

 

 

Walt-Disney-SW-Ztracene-hvezdyClaudia Gray: Star Wars – Ztracené hvězdy

Nebo by jste raději něco z trochu jiného soudku? Nový příběh s novými hrdiny, které ještě neznáte? Zkuste novinku Ztracené hvězdy. Thane Kyrell a Ciena Ree se znají už od dětství a sdílejí spolu lásku k létání. Přijetí na imperiální akademii je pro ně jako splněný sen. Jenže pak do jejich životů brutálně vstoupí galaktická občanská válka.
(Egmont, 2015)

KOUKNI SE  Nejprodávanější knihy měsíce listopadu

 

Sabina Poláková

Úvodní foto: Pixabay

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

three − 1 =