5 důvodů, proč jíst nezdravé jídlo

1Nezdravé jídlo lépe chutná

Ne nadarmo se říká, že co je zdravé, chutná hnusně. Vezměte si takovou řepu. Nebo celerovou pomazánku. Když máte chuť k jídlu, myslíte na tyhle plodiny? Nebo myslíte na zmrzlinu, brambůrky, crackry, hotdog nebo bůček? Máte chuť si polít bramborové knedlíky a zelí výpekem z upečené kachny? Máte, ale hlavou vám proběhne, že to není zdravé, že byste neměli. A co vajíčka s pěkně propečenou slaninou? Grilovaná krkovice? Dáte si raději mořskou řasu a šejk z mrkve? Děláte si srandu? Nezbláznili jste se už z těch všudepřítomných návodů na zdravý život?

2Přežijete apokalypsu

Představte si, že nastala apokalypsa, je nedostatek jídla a vy nežijete na statku, ale uprostřed města. Co vás zachrání? Budete muset pozřít cokoliv a budete rádi, že nebudete muset jíst lidské maso! Chápete? Když najdete někde čínskou polévku, budete mluvit o zázraku. Konzerva s vepřovým gulášem? Asi se nebudete upejpat, když budou vyrabované obchody se zdravou výživou a zavřené hipsterské podniky s raw a veganskou stravou. Přežijete, když budete mít zásobu konzervovaného jídla.

3Najíte se v každé vesnici a jídelně

Asi jste si všimli, že české jídlo je hodně nezdravé. Knedlíky, omáčky, bůček, koleno- a zalít to pivem. Výhodou naší vysoce prasácké gastronomie je, že když máte rádi nezdravé jídlo, v každé vesnici a malém městě se najíte. Pokud projíždíte, nebo jste někde na dovolené. Vegani a vegetariáni mají obvykle smůlu, protože jediné, co jim v hospodě nabídnou, bude smažák nebo syrečky. Vy si ale objednáte karbanátek, vepřo, knedlo, zelo a jste spokojení. V těch úplně malých vesničkách budete mít v hospodě na výběr mezi utopencem, klobásou a nakládaným hermelínem. Je to zdravé? Jestli jste vyrůstali na komunistickém závodním stravování, nebudete mít problém s žádnou závodní jídelnou. Uho a čaj z prášku vám přijde jako blahodárný nektar. Budete se tetelit nad výtečnými, hnědými, gulášovými omáčkami.

KOUKNI SE  Tradiční i neobvyklé vánoční bramborové saláty

4Neplýtvejte, žijte ekologicky

Všimli jste si, jak se dnes neskutečně plýtvá s potravinami? Co všechno lidé vyhazují? Jsou dnes lidé, kteří záměrně žijí jen z toho, co ostatní vyhodí. Je to zdravé? Asi moc ne. Je to ale přístup, který je zodpovědný k udržitelnosti lidstva na této planetě. Je to reakce na neskutečnou masovou produkci potravin, které vám poté hnijí v ledničce, protože dnes nikdo neřeší uschlou šunku nebo nahnilé banány. Neznamená to, že musíte jíst zkažené a prošlé jídlo, protože lidé vyhazují i zbytky jídla chutného a dobrého.

5Může vám to být úplně jedno

Poslední důvod je zároveň i ten první. Neřešíte, jestli jíte zdravě nebo nezdravě, řídíte se jen svou chutí. Občas si dáte něco zdravého, aniž byste uvažovali nad tím, jestli to zdravé je, ale prostě máte rádi zeleninu. A někdy si dáte svíčkovou s šesti, protože jste na ni dostali chuť.

Kubin

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

sixteen − 12 =