Slyšeli jste už někdy o kořeněné čokoládě? Pokud jste milovníci čokolády a nebojíte se s ní experimentovat, tak je tento článek přímo pro vás. Naleznete zde několik tipů, jak a s čím jakou čokoládu nejlépe zkombinovat.
Postup jak připravit čokoládu je vždy stejný. Do vodní lázně postavte nádobu, ve které budete čokoládu rozehřívat. Poté nechte nádobu zahřívat a vyčkejte, dokud se čokoláda nerozpustí. K čokoládě nepřidávejte vodu ani nic jiného, udělaly by se v ní hrudky. Po rozehřátí ji přelijte do mističky nebo ji nechte, v čem je. Pro lepší požitek si můžete přikrájet i ovoce. Koření pak můžete přímo nasypat do čokolády, a nebo jednotlivě na lžičku.
Bílá čokoláda se skořicí
Sladká klasika, na které si pochutnají děti i dospělí. Pro vánoční atmosféru si k čokoládě můžete nakrájet jablko nebo mandarinku a udělat si takzvané fondue.
Hořká čokoláda s chilly nebo s růžovým pepřem
Tato kombinace je trochu pro odvážlivce. S chilli to však nepřežeňte, stačí opravdu málo. Stejné to je s růžovým pepřem. Pro jistotu si vedle čokolády připravte sklenici vody.
Mléčná čokoláda s kardamomem a kandovanou pomerančovou kůrou
Kardamom je velice specifické koření. Může zde být alternativou také indické koření garam masala. Kandovanou kůru si můžete nakrájet na malé kostičky, a nebo ji jednoduše namáčet.
Karamelová čokoláda s mořskou solí
Někomu se může zdát divné solit čokoládu, ale v kombinaci s karamelovou je to prostě boží. Prolnutí slané a sladké chuti vytvoří na jazyku nepopsatelný zážitek.
Ruby čokoláda
Nedávno byl vypěstován nový druh čokolády. Je růžové barvy, avšak neobsahuje žádná barviva. Tato čokoláda v sobě skrývá tóny rybízu, ostružin a malin. Proto není nutné ji kombinovat s kořením, avšak v tekuté formě lépe vynikne její jedinečná chuť.
TIP: Abyste si tento zážitek maximálně vychutnali, zkuste si sehnat pravou belgickou čokoládu.
Aneta Pfeiferová