Jak si vychutnat čokoládu jako opravdový gurmán

Slyšeli jste už někdy o kořeněné čokoládě? Pokud jste milovníci čokolády a nebojíte se s ní experimentovat, tak je tento článek přímo pro vás. Naleznete zde několik tipů, jak a s čím jakou čokoládu nejlépe zkombinovat. 

Postup jak připravit čokoládu je vždy stejný. Do vodní lázně postavte nádobu, ve které budete čokoládu rozehřívat. Poté nechte nádobu zahřívat a vyčkejte, dokud se čokoláda nerozpustí. K čokoládě nepřidávejte vodu ani nic jiného, udělaly by se v ní hrudky. Po rozehřátí ji přelijte do mističky nebo ji nechte, v čem je. Pro lepší požitek si můžete přikrájet i ovoce. Koření pak můžete přímo nasypat do čokolády, a nebo jednotlivě na lžičku.

Bílá čokoláda se skořicí

Sladká klasika, na které si pochutnají děti i dospělí. Pro vánoční atmosféru si k čokoládě můžete nakrájet jablko nebo mandarinku a udělat si takzvané fondue.

Hořká čokoláda s chilly nebo s růžovým pepřem

Tato kombinace je trochu pro odvážlivce. S chilli to však nepřežeňte, stačí opravdu málo. Stejné to je s růžovým pepřem. Pro jistotu si vedle čokolády připravte sklenici vody.

Mléčná čokoláda s kardamomem a kandovanou pomerančovou kůrou

Kardamom je velice specifické koření. Může zde být alternativou také indické koření garam masala. Kandovanou kůru si můžete nakrájet na malé kostičky, a nebo ji jednoduše namáčet.

Karamelová čokoláda s mořskou solí

Někomu se může zdát divné solit čokoládu, ale v kombinaci s karamelovou je to prostě boží. Prolnutí slané a sladké chuti vytvoří na jazyku nepopsatelný zážitek.

KOUKNI SE  Jak na kynuté těsto, aby bylo nadýchané

Ruby čokoláda

Nedávno byl vypěstován nový druh čokolády. Je růžové barvy, avšak neobsahuje žádná barviva. Tato čokoláda v sobě skrývá tóny rybízu, ostružin a malin. Proto není nutné ji kombinovat s kořením, avšak v tekuté formě lépe vynikne její jedinečná chuť.

TIP: Abyste si tento zážitek maximálně vychutnali, zkuste si sehnat pravou belgickou čokoládu.

 

Aneta Pfeiferová

 

 

Komentuj

Vlož komentář
Vaše jméno

20 + 18 =