Čas sladkých jahod a zavařování je tady

Je to definitivně tady. Na záhonech se začervenaly jahody, na stromech pomalu zrají třešně a než se rozkoukáme, budou vonět i maliny a meruňky. Čas sladkého ovoce nastal a s ním i sezóna zavařování a omamné vůně džemů. Jste mistry v džemování a prahnete po nové inspiraci? Nebo jste naprosto marmeládou nepolíbení a nevíte co s nadúrodou? Máme pár nápadů.

3Džemy a zavařeniny – 50 snadných receptů

Džemy a zavařeniny - 50 snadných receptů

Džemy a zavařeniny: Od dávných dob lidé pociťovali nutnost uchování potravy na méně příhodná období. Academia Barilla vybrala pro tuto knihu 50 receptů zavařenin, kompotů, džemů a čatní. Jakmile jste jednou ochutnali domácí zavařeniny, nikdy se nevrátíte ke kupovaným. Neexistuje nic lepšího než domácí zavařeniny, jež jakémukoliv jídlu dodají osobní, a tím i nezaměnitelnou chuť!

KUCHAŘKY KOLEKTIVU ACADEMIA BARILLA: V srdci Parmy, v jednom z nejproslulejších měst italské kuchyně, se nachází Barilla Center. Vzniklo na pozemcích bývalé továrny na těstoviny Barilla. Tento moderní architekto nický komplex je domovem Academie Barilly, jež byla založe na v roce 2004, aby podporovala umění italské kuchyně, chránila regionální gastronomické dědictví před imitacemi a padělky a podporovala velké tradice italského restauratérství.

2Domácí marmelády od Hanky

Domácí marmelády od Hanky

Domácí marmelády od Hanky: Domácí marmeláda je nejlepší! Můžete si vychutnat lahodné ovoce a vlastní porci léta. Je to zábava a výroba nezabere mnoho času. Výhodou domácích marmelád je to, že vždy víte, co se ve skleničce ukrývá. Je na vás jaké chuťové kombinace ovoce, bylinek a koření zvolíte. Mé recepty jsou jednoduché, rychlé, v BIO kvalitě a hlavně chutné. Můžete tak vykouzlit pro sebe a své blízké tu nejlepší ovocnou báseň. Co třeba JAHODOVÁ S ČOKOLÁDOU, MALINOVÁ S MÁTOU nebo POMERANČOVÁ S WHISKY… Příběh své cesty za marmeládou a téměř 100 receptů s vyprávěním jsem sepsala do této knížky. Hanka

KOUKNI SE  Knihy na dovolenou - záležitost pro náročné čtenáře

1Domácí špajzka

Domácí špajzka

Domácí špajzka: Urodila se vám letos na zahrádce hromada ovoce, zeleniny a bylinek či jste si přinesli z lesa velký košík hub a potřebujete celou sklizeň rychle zpracovat? Tento praktický průvodce domácí konzervací vám poskytne nejen přínosné informace o 5 základních způsobech uchovávání potravin, ale nabídne vám také téměř 100 chutných receptů, které zahrnují jak klasické české zavařeniny, tak i postupy inspirované zahraničím. Nechybí ani přehledné desatero úspěšné a bezpečné domácí konzervace.

Kristina Doubravová

Komentuj

Vlož komentář
Vaše jméno

four × 2 =