Novinky: Držte se, čtvrtá řada seriálu Hra o trůny se blíží

Už za pár dní, konkrétně 6. dubna, se můžeme těšit na pokračování epického seriálu Game of Thrones natočeného podle knižní předlohy Písně sněhu a ohně od George R.R. Martina. Očekávaná čtvrtá série ponese název Všichni muži musí zemřít, v originálním jazyce knihy, valyrijštině, Valar Morghulis.

game-of-thrones-all-men-must-die-poster-11x17_500Oficiální anotace nejnovější řady zni: Povzbuzeni díky Rudé svatbě v Řekotočí, kdy zničili mnoho z jejich nepřátel z řad Starků, Lannisteři pevně drží svůj Železný trůn. Vydrží jim vysoké ego i přes nové hrozby ze všech směrů?Zatímco nepodmaněný Stannis Baratheon rozšiřuje armádu v Dračím kameni, z jihu přichází nebezpečí jménem Oberyn Martell, Lannistery nazývaný ”Rudá zmije z Dornu”. Šlechtic z Dorne přijíždí do Králova přístaviště z důvodu blížící se svatby Joeffreyho Baratheona a Margeary Tyrell, ale možná přijíždí i z osobnějších důvodů…
Na severu zoufalá a vyčerpaná Noční hlídka stále odráží útoky armády Divokých a jejich vůdce Mance Nájezdníka na Zeď, kteří utíkají před ještě horším protivníkem: Bílými chodci.Jako by toho nebylo málo: Deanerys Targeryen, následována svými třemi hrozivými draky a armádou Neposkrveněných, je připravena osvobodit město Mereen, největší město v Zátoce otrokářů, kde získává dostatečný počet lodí pro svoje plánované odplutí a následné napadnutí Západozemí. 

Zároveň byly zveřejněny i názvy prvních pěti epizod,: Two Swords (scénář D. Benioff a D. B. Weiss), The Lion and the Rose (scénář psal sám G.R.R. Martin), Breaker of Chains (scénář: D.Benioff a D.B.Weiss), Oathkeeper (scénář B. Cogman) a naposledy oznámený First of His Name. Natáčení nejnovější série bylo oznámeno 2. dubna před rokem.

KOUKNI SE  Ferry má vlastní seriál. Proč se na něj od listopadu na Netflixu dívat?

Hra o trůny je jedním z nejúspěšnějších seriálů současnosti, jeho stahovanost láme rekordy a kritici se předhánějí ve vymýšlení superlativ, byl oceněn Globem i několika Emmy. Příběh asi není třeba představovat, ale pro jistotu malý nástin: děj se odehrává na Západozemí, kde několik rodů bojuje o legendární trůn a vládu nad celým kontinentem, do tohoto nevybíravého boje o moc přichází krutá zima, která může trvat i několik desetiletí, a s ní i nebezpečné bytosti z území za Zdí.

Jitka Kubátová

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

nineteen − 16 =