Avatar: Kolika dílů se ještě dočkáme?

Akční fantasy dobrodružství Avatar se stalo jednoznačně nejvýdělečnějším filmem všech dob, přičemž režisér James Cameron obětoval tvorbě nových technologií, scénáři a dalším přípravám obrovské množství času a energie. Úsilí se vyplatilo a kina zaplavila vlna modrého nadšení. A v podobném stylu by Cameron rád pokračoval i dále. Nejdříve předeslal, že se v budoucnosti hodlá věnovat jenom pokračování své vysněné pohádky, tudíž například šance na natočení Battle Angel výrazně poklesly. Nyní přišla s prohlášením Sigourney Weaver (Vetřelec, Bez dechu), jedna z hvězd prvního Avatara, ve kterém údajně uvedla, že se dočkáme hned tří další dílů. Ty by měly být točeny najednou, což by výrazně snížilo náklady na jejich tvorbu a současně umožnilo studiu 20th Century Fox poslat do kin každý rok jeden díl. Časová prodleva mezi natáčeními jednotlivých dílů by zmizela, lokace by byly připravené, odpadly by potíže s opakovaným převozem materiálu a podobně. Nehledě na fakt, že nemusíte platit třikrát štábu a všem spolupracovníkům, kteří se podílejí na natáčení (herci si jistě přijdou na své). Z hlediska příběhu je prostoru pro realizaci spoustu, protože v tomto světě je možné prakticky cokoli. Tuto tezi velmi dobře ilustruje fakt, že s natáčením dalších dílů počítá právě Weaver, jejíž postava (Grace) ve snímku z roku 2009 zemřela.

Je těžké odhadovat, zda se Cameron skutečně odhodlá k natočení tří dalších Avatarů naráz, ovšem předběžně se spekulovalo o vypuštění Avataru 2 a 3 v prosinci 2014 a 2015. Avšak realita může být úplně jiná, protože producent Jon Landau uvedl, že dle jeho mínění, je pro Avatar 2 reálnější až rok 2015. Uvidíme, určitě se máme na co těšit.

KOUKNI SE  Podpoříte Černý nebo Zelený tým? Seriál House of the Dragon zveřejnil dvě různé upoutávky na nadcházející sezónu, máte si vybrat svůj tým

Zdroj: Collider, Moviehole, THR

Jaroslav Mrázek

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

seventeen − ten =