Pomsta s chutí třešní: Devadesátkový neonový krvák z Los Angeles

Na Netflixu měla premiéru nová minisérie Pomsta s chutí třešní. Překvapivá novinka, o které nikde nebylo moc slyšet, vypadá poměrně lákavě a především hodně stylově. Bude tu hodně krve, pomsty, devadesátkové muziky a neonového designu. Seriál vypráví příběh o začínající filmové režisérce, která hodlá udělat kariéru v Hollywoodu v 90. letech. Kromě natáčení filmů se ale musí vydat na cestu pomsty.

Minisérie je adaptací novely Brand New Cherry Flavor: A Novel of the Occult  od Todda Grimsona a hlavní roli ztvárnila Rosa Salazar, která se proslavila rolí ve filmu Alita: Bojový anděl. Na Netflixovskou osmidílnou minisérii dohlédl showrunner Nick Antosca a Lenore Zion. Je to mix neo-noirového thrilleru s prvky okultního hororu zasazeného do devadesátkového prostředí temného a děsivého filmového světa a do kriminálního podsvětí Hollywoodu.

Devadesátky, Hollywood a okultní seance

Pomsta s chutí třešní pojednává o začínající režisérce Lise Nove, která se v 90. letech vydává do Los Angeles natočit svůj první film. Při přípravách důvěřuje špatnému člověku, který ji neváhá při první příležitosti bodnout do zad. Po zradě jde vše stranou a vysněný projekt se mění v horor. Noční můru, která obsahuje zombie, nájemné vrahy, mysteriózní kočky a tajemného tatéra, který s oblibou proklíná své zákazníky. Lisa bude muset odkrýt tajemství ze své vlastní minulosti, aby se z všudypřítomného nebezpečí dostala živá. Sluncem zalité Los Angeles ukáže v roce 1990 svoji odvrácenou tvář. Ctižádostivá filmová režisérka naplánuje mysteriózní pomstu, při které se budou měnit stavy vědomí.

KOUKNI SE  Jaký bude seriál Fallout podle post-apo herní předlohy

Trailer láká na stylovou mysteriózní podívanou s hororovými prvky a okázalým audiovizuálním zpracováním. Hollywoodské prostředí, devadesátá léta, neonové město a krvavé okultní praktiky. Dle prvních záběrů to vypadá na kvalitní filmové řemeslo a stylové vizuální zpracování, které dává vzpomenout na italské giallo krváky.

Za minisérií stojí tvůrce Nick Antosca (Les sebevrahů, Hannibal) a scenáristka Lenore Zion (Miliardy). Vedle Rosy Salazar uvidíme Catherine KeenerErica LangaHannah Levien anebo Marka Achesona.

Pomsta s chutí třešní měla premiéru na Netflixu od 13. 8.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

6 + eight =