Právě vychází dlouho očekávaný Wolfenstein: Youngblood

Právě v těchto dnech vychází další pokračování série Wolfenstein. Tentokrát s podtitulem Youngblood.

Znovu restartovaná série Wolfenstein se hráčům hlásí z novým dílem, který vychází právě v těchto dnech. Znovuobnovení série se fanoušci dočkali v roce 2014. Očekávaný titul nesl název The New Order a hráči byl přijak velice kladně. Proto brzy následovalo DLC The Old Blood, který sklízel rovňěž pozitivní reakce jak u herní veřejnosti, tak i u herních kritiků. Následně jsme dva roky čekali na pokračování. Zatím poslední díl Wolfenstein II: The New Colossus vyšel v roce 2017. To však již neplatí a hráči už v těchto dneh mohou pařit zbrusu nový díl. Ten nese tentokrát název Wolfenstein: Youngblood.

První informace o novém dílu ohlásila Bethesda na výstavě E3 v roce 2018. Od samého začátku bylo známo, že tentokrát nebude hlavní postavou B.J. Blazkowicz, ale jeho dcery. Což vzbudilo v hráčích mírné obavy, ale i vlnu očekávání. Ta byla i podpořena úspěchem posledního dílu Wolfenstein: The New Colossus. Vývoje se ujali lidé se studia Machine Games a nápomocní jim byli i vývojáři s Arkane Studios, autoři akční stealthovky Dishonored.

Co se týče příběhu Wolfenstein: Youngblood, nemá cenu se moc rozepisovat, jelikož jsme o něm už psali při příležitosti vydání příněhového traileru. Tak tedy ve zkratce. Hlavní postava předchozích dílů, hrdinný voják B.J. Blazkowicz, nečekaně zmizel. Udajně by se měl nacházet v zajetí, někde ve Francii. Hrdinou, přesněji řečeno hrdinkami nového dílu jsou Blazkowiczovy dcery. Ty se rozhodnou vězněného tátu osvobodit a při té příležitosti pobít pár nácků. Nutno zopakovat, že Wolfenstein: Youngblood, je narozdíl od předchozích dílů, primárně kooperativní hra. Takže pro samotáře špatná zpráva, jelikož pokud nemáte kamarády, parťáka vám bude dělat počítač. A všichni víme, jak to chodí s umělou inteligencí. Při koupi hry doporučujeme sáhnout po Deluxe edici. Ta je sice o 10 eur dražší, ale nabízí možnost připojit se dalšímu hráči do koperace, aniž by sám hru vlastnil.

KOUKNI SE  V lednu vyjde The Last of Us Part II Remastered, na co se mohou hráči těšit?

Hra tedy vychází přesně 26. července na všechny platformy, včetně Nintenda Switch. Na závěr ještě dodáme, že současně se hrou vyšla i záležitost pro všechny fandy VR s názvem Wolfenstein: Cyberpilot.

Martin Kudělka

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

fifteen + 1 =