Guillermo Del Toro natáčí Pinokia jako temný příběh pro dospělé

Dobrá zpráva, děti. Guillermo del Toro chystá nový film! Poprvé uvidí diváci pohádku o Pinokiovi (Pinocchio)…a nebude to vlastně pohádka, ale temný příběh.

Po deseti letech, co se válel projekt Pinokia někde ve skříni, del Toro koncem října oznámil, že natočí v produkci Netflixu konečně film o Pinokiovi. Film bude zasazen do období vzestupu fašismu v třicátých letech v Itálii. Deset procent z výtěžku filmu půjde na terapii (ne tvůrců).

Del Toro se nechal slyšet, že nepůjde o film pro celou rodinu, že bude opravdu pro dospělé. Půjde o život dítěte, které není lidské, za vlády fašismu v Evropě. Film bude asi opět o odlišnosti a o temných stránkách duše. Pinokio by mohla být ohavná postava bez duše. Del Toro vidí Pinokia spíše jako monstrum podobné Frankensteinovi. V tomto ohledu se vyznění filmu bude přibližovat více původní, zneklidňující knize o dřevěném chlapci.

Autor Carlo Collodi, který napsal Pinokia v letech 1881-1882, byl stoupencem školy autorů dětských knih bratří Grimmů, kteří tajně nenáviděli děti a chtěli, aby byly děti nešťastné a poslušné. V původním příběhu je Pinocchio spíš než ikonou Disneyho pohádek mučeným golemem ze dřeva, jenž zabil Jimiho Cricketa kladívkem, jeho tělo okusují hnusné ryby a  nakonec je oběšen davem, tak původně příběh končil. Existují fanoušci série Saw, kteří tvrdí, že zabiják v tomto hororu je dospělý Pinokio, který se naučil všem těm ohavnostem v Geppettově dílně.

KOUKNI SE  Podpoříte Černý nebo Zelený tým? Seriál House of the Dragon zveřejnil dvě různé upoutávky na nadcházející sezónu, máte si vybrat svůj tým

Kubin

 

cracked.com

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

ten + 7 =