Ikonické bitvy a emoce: trailer a první informace o Call of Duty WWII

Věřili byste tomu, že už je to dlouhých 9 let, co jsme se s Call of Duty naposledy podívali do druhé světové války? Od doby World at War jsme se dostali do Vietnamu, zažili 3. světovou válku s Ruskem a dokonce si zařádili i ve vesmíru. 8 následujících dílů zobrazovalo kdeco, ale ne druhou světovou válku – kořeny celé série. Tomu je s Call of Duty WWII konec. Vývojáři ze Sledgehammer Games (CoD: Modern Warfare 3 a Advanced Warfare) na Call of Duty WWII nešetří chválou a vzletnými slovy. Niterný a pohlcující herní zážitek, jaký jsme ještě neviděli! Žádný úkol není dost obtížný! Žádná oběť dost velká! Vynechme ale PR fráze a zaměřme se na fakta.

 

Jak už bylo řečeno, s WWII se série Call of Duty vrací ke kořenům, a to opravdu ostře konzervativně – originality moc nečekejme. Nový díl si klade za cíl zobrazit především západní frontu v letech 1944-45 se všemi jejími ikonickými bitvami a událostmi. Začíná se vyloděním v Normandii a přes Francii a Belgii se dostaneme až za Rýn na území Německa. Zpracováno bude i osvobození Paříže a krvavá bitva v Hürtgenském lese.

Další lokace zůstávají neznámé, ovšem nápovědou nám může být, že WWII bude sledovat osudy vojáka 1. americké pěší divize. Ta se zúčastnila mimo jiné bitvy v Ardenách a vylodění v Africe a na Sicílii. K obojímu došlo sice před vyloděním v Normandii, ale tvůrci uvedli, že pro potřeby vyprávění příběhu a vykreslení charakterů uvidíme i střípky z období let 1940-44.
Hlavní příběh tedy pravděpodobně nebude nic, co bychom ve hrách a filmech už mnohokrát neviděli. Přesto se mluví o novém pojetí a nových zážitcích. Nu, uvidíme, co si na nás přichystali a jak chtějí už tolikrát zpracovaný narativ pojmout novým způsobem. Z traileru je důraz na vyprávění hodně znát. Do dvou minut se stihlo nacpat spoustu epických a emotivních scén, ale samozřejmě i skvěle vypadající syrové akce. Je znát, že autoři se skutečně inspirovali seriálem Bratrstvo neohrožených, jak sami uvedli.
Zaznělo i něco málo o multiplayeru. Většinu informací se dozvíme na letošním veletrhu E3. Co však víme už teď, je například nový systém tříd, který bude řešen formou divizí – podle herního stylu si hráč vybere například pěší nebo obrněnou divizi. Hra bude rovněž obsahovat sociální prostor pro hráče – Headquarters, tedy velitelství, což bude jakýsi komunitní uzel, kde se budou moci setkávat desítky hráčů, soutěžit spolu, chlubit se a trávit spolu čas. Kdo hrál Destiny, jistě tento koncept poznává.
Klasický multiplayer bude doplňovat i kooperativní kampaň až pro čtyři hráče – Nazi Zombies mód. Vlny zombíků v nacistických uniformách už dobře známe. K sérii Call of Duty už to prostě patří. Tentokrát ale nepůjde o bezduché vraždění dalších a dalších vln nepřátel, ale o unikátní kampaň s vlastním příběhem.

KOUKNI SE  V lednu vyjde The Last of Us Part II Remastered, na co se mohou hráči těšit?

Call of Duty WWII vyjde 3. listopadu letošního roku.

 

Jan Marek

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

20 + 5 =