5 mýtů o škodlivosti nezávazného sexu. Víte, že na něm není nic špatného?

Nezávazný sex má u lidí špatnou pověst. V naší kultuře považujeme nezávazný sex za něco nemorálního, spojeného s nízkými mravy, podváděním nebo dokonce „kurvením“ se. Pojďme si projít s chladnou hlavou 5 nepravd, které se o nezávazném sexu vypráví, třeba změníte svůj názor.

 

1. Nezávazným sexem se šíří pohlavní choroby

Nezávazný sex není příčinou šíření pohlavních chorob. Příčinou je vždy sex nechráněný. Pokud se s někým příležitostně vyspíte, určitě budete tak chytří, že vždy použijete ochranu.

 

2. Nezávazný sex je pro ženy ponižující

Takhle mohou přemýšlet jen lidé, kteří považují ženy mající sex s více muži za špatné. Žijeme ve 21. století, ženy jsou emancipované a chtějí dbát na své sexuální potřeby stejně jako muži. Ano, pro muže je to velká rána, ale i ženy si mohou užít příležitostného sexu bez závazků, aniž by trpěly.

 

3. Sex mezi partnery je lepší

Může být. Ale nemusí to tak být. Znáte ty fóry o manželském sexu? „Sex mezi manžely je příšerný, pokud vůbec nějaký je.“ Může jít o stejný mýtus, ale neexistuje žádný zákon nebo pravidlo, které by dokazovalo, že nezávazný sex musí být horší.

 

4. Nezávazný sex je bez emocí

Těžko. Nezávazný sex a sex s řadou partnerek, u nichž si nevybavím ani jméno, jsou odlišné přístupy. Nezávazný sex může probíhat mezi přáteli, známými, kolegy z práce. Mezi lidmi, kteří se znají, rozumí si, ale nechtějí spolu výlučně žít a vázat se.

KOUKNI SE  Jak může oboustranná masturbace zlepšit vás sexuální život

 

5. Nezávazný sex je prostě špatný

Může být špatný, pokud je jeden ze zúčastněných zneužíván. Třeba když šéf zneužívá svého postavení vůči své podřízený. Nebo když jeden z nich očekává a přeje si něco více. V tom případě nejde o zodpovědné a svobodné rozhodnutí, které oběma vyhovuje. Ale jestli jde o vzájemnou dohodu, oba nezávazný sex považují za prospěšný a zdravý, tak proč ne?

 

Charlie Brown

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

2 × 5 =