Deadpool: šílený superhrdina

Naše cesta začíná v únoru 2004, kdy vzniká projekt Deadpool pod vedením New Line Cinema. V březnu 2005 však projekt prodávají společnosti 20th Century Fox, která v roce 2009 předává koncept scénáristům. Této role se chopí Paul Wernick a Rhett Reese, kteří společně napsali Zombieland a G.I. Joe: Retaliation. V roce 2011 se do projektu přidá režisér Tim Miller, ale po neskutečném fiasku ve filmu X-Men Origins: Wolverine jde projekt k ledu. Někdy v této době byl natočen propagační snímek, díky kterému se později začíná natáčet. V roce 2014 je snímek zveřejněn hackery na internetu, kteří jej získali z telefonu Ryana Reynoldse. Snímek si během chvíle získal popularitu a obrovskou fanouškovskou základnu, díky které dali 20th Century Fox filmu zelenou. Deadpool-trailer

Ryan Reynolds, který byl po celou dobu součástí projektu, byl jedinou volbou pro roli Deadpoola, kterého již jednou ztvárnil ve filmu X-Men Origins: Wolverine. Ryana můžeme znát z R.I.P.D, The Proposal a Buried. Deadpool však nebude jeho prvním superhrdinou, v roce 2011 ztvárnil Hala Jordana alias Green Lanterna ve stejnojmenném filmu. Deadpool se ale v mnohém liší. Zaprvé jak Ryan řekl, má ten nejlepší scénář, jaký kdy viděl. Sprostý, urážlivý, ale hlavně vtipný. Za druhé, film má velice malý rozpočet a proto má i méně efektů a za třetí, konečně na sobě má superhrdinský oblek, který si po skončení natáčení odvezl domu.

KOUKNI SE  Ferry má vlastní seriál. Proč se na něj od listopadu na Netflixu dívat?

Deadpool.jpgKdo ale doopravdy Deadpool je? Jedná se o marvelovského hrdinu, který se poprvé objevil v komiksu New Mutants #98 z roku 1991. Kvůli svému chování se o něm jako o superhrdinovy moc nemluví, nicméně ani k záporákům není přiřazován. Než se stal Deadpoolem, byl Wade Wilson nájemný žoldák. Po návratu do USA zjišťuje, že má rakovinu jater, plic, prostaty a mozku. Zprvu odmítá jakoukoliv léčbu, pak je ale osloven projektem zbraně X (Stejná společnost, která dala Wolverinovi adamantiové drápy), která mu nabízí kompletní vyléčení společně se schopnostmi, které z něj udělají vražednou zbraň. Wade souhlasí a v procesu získává nadpřirozenou sílu, rychlost, výdrž a léčivý faktor, který mu dodává imunitu vůči nemocem, chemikáliím, telepatii a také zpomaluje stárnutí. Pochází z DNA Wolverina a dokáže ho udržet při životě i s uříznutou hlavou. Je mistrem bojových umění, mnoho postav o něm prohlásilo, že je jedním z nejnebezpečnějších osobností celého Marvel vesmíru. Deadpool je vybaven magickou taškou, která nemá dno a proto se do ni vejde nekonečný počet zbraní, zahrnující granáty, nože, meče, sekery a pistole. Jeho nejoblíbenější zbraní, jak již od pohledu plyne, jsou jeho katany. Také ovládá mnoho jazyků, plynně mluví anglicky, rusky, německy, španělsky a japonsky. Díky jeho šílenosti, získává zvláštní smysl pro humor a jeho hlavní rolí je vás umluvit k smrti. Jako jediný, si uvědomuje, že se nachází v komiksu (breaking the fourth wall). Rád říká slova chimichanga (druh burrita) a duodenum (tzv. dvanáctník, část tenkého střeva). Všechny uráží a nerad má zavřenou pusu, která je i přes bojové schopnosti jeho nejsilnější zbraní.

KOUKNI SE  Jaký bude seriál Fallout podle post-apo herní předlohy

Deadpool-footageFilm bude oddělený od událostí ve X-Men Origins: Wolverine. Deadpool se bude podobat tomu v komiksech. To umožňuje R rating, které dovoluje ve filmech sexuální kontext, nahotu, sprostý jazyk, brutalitu a používání drog, alkoholu a jiných omamných látek. Jak Tim Miller řekl letos v San Diagu na Comic-Conu, v některých případech byl dokonce scénář tak moc urážlivý, že je museli upravit. Můžeme se proto těšit na brutálního schizofrenického blázna, který si uvědomuje, že se nachází ve filmu.

Deadpool-film-posterKromě Deadpoola se můžeme těšit na jeho ex přítelkyni Vanessu Carlysle (Morena Baccarin) alias Copycat a Blind Al (Leslie Uggams), slepou stařenku, kterou měl jako Wade Wilson zabít. Ušetřil ji a později ji už jako Deadpool unesl. Nakonec se stala jeho spolubydlící, uklízečkou a blízkou přítelkyní. Jeho nejlepším přítelem je Weasel (T.J. Miller), který je také jeho zásobovačem zbraní. Hlavními záporáky budou Ajax (Ed Skrein), The Recruiter (Jed Rees) a Angel Dust (Gina Carano). Vedlejšími postavami budou mutanti Colossus  (Anre Tricoteux) a Negasonic Teenage Warhead (Brianna Hildebrand), jejichž role je zatím neznámá. Jako v každé marvelovce, i v tomto filmu se můžeme těšit na cameo Stana Lee.

Film ještě nevyšel do kin a už se začíná spekulovat o dalším díle. Producenti filmu Lauren Shuler Donner, Simon Kinberg a Ryan Reynolds několikrát oznámili, že při vytváření filmu jako je Deadpool, se očekává, že bude pokračování. Rádi by představili další komiksové postavy a dobrodružství hlavního hrdiny.

KOUKNI SE  Podpoříte Černý nebo Zelený tým? Seriál House of the Dragon zveřejnil dvě různé upoutávky na nadcházející sezónu, máte si vybrat svůj tým

Deadpool v kinech od 11. února 2016.

 

Alexander Nardelli

www.imdb.com www.marvel.wikia.com www.youtube.com

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

ten + two =