Recenze: Lars láme kosti v nejpodivnějším případu kariéry

Několik špatných rozhodnutí a situací, které se prostě nemohly podělat, ale podělaly se. Lars je znovu na šikmé ploše. Tentokrát mu k pádu do průšvihu statečně pomáhá jeho nový úkol: rozmazlená a zpovykaná pop hvězdička Laura B.Itch.

Lars láme kosti a je pořád stejný. Miluje tvrdou muziku, bicí, svůj bar a život tak, jak přichází. Přijmout zakázku na ostrahu Laury se jeví zpočátku jen jako služba pro dávného přítele a kšeft, co se prostě neodmítá v jednom.

Proti tomu je Laura, malý fracek s velkým tajemstvím, kterým nás v každé kapitole trochu překvapí. Nebudu nic prozrazovat, ale modří už mají jasno, jak tohle celé dopadne.

Trochu to celé zavání obehraným příběhem jako z filmu Osobní strážce. V roli Kevina Costnera Lars, sjetá pop star: Laura. Mohla to být love story, nesměl by tam být Lars. A taky jedna poměrně čerstvá mrtvola, vyděrač, úchyl a parta mafiánů.

Kdo pamatuje první díl, Lars vtrhnul na scénu českého detektivního žánru se svým ostříleným profilem ála Phil Marllow a drtil zažité představy o českém krimi rybníčku.

V novém díle má Lars lámat kosti. Zdá se mi, ale že z větší části vaří z úspěchu předchozího dílu a z té menší části se snaží naprosto odlišným prostředím a zápletkou obalamutit čtenáře a ty bystřejší ukonejšit představou hubaté divoké sexy Laury.

To je Lars: sexy kočky, Jack Daniels, bývalý policajt, Metalica, bar pro zoufalé existence a především spousta opravdu dobrých, originálních a vtipných hlášek, které mají šanci vstoupit do širšího povědomí a doopravdy se ujmout.

mystery press

Nechybí ani populární otevřený konec, ze kterého se příště dá navařit cokoliv.

KOUKNI SE  Chaloupka na muřích nožkách je pohádka pro starší děti, co se po nocích rády bojí

Lars rozhodně nedrtí kosti. Drží svou laťku, kterou si jeho fanoušci oblíbili a lehce klimbá na vavřínech. Ne ale tolik, aby se skalní fanynky odklonily k jiné hvězdě. Ono totiž není ke které.

Lars je výjimečný v žánru české krimi. Nespoutaný díky tomu, že se jeho příběh odehrává v blíže neurčeném městě a nespecifikované době. Vlastně si jen my můžeme představovat současnou Prahu a její šedé zóny. S ničím se moc nepáře a nesnaží se o promyšlenou kriminální zápletku. Vlastně jde jen o to, jak z toho všeho s kytičkou a humorem sobě vlastním pěkně vybruslit.

Kovbojové typu Bruce Willise se zkrátka nikdy neomrzí a pokud se vylíhnou v mělkém českém rybníčku, je na úspěch zaděláno.

Kristina Doubravová

PŘEHLED RECENZE
Hodnocení
7
recenze-lars-lame-kosti-v-nejpodivnejsim-pripadu-karieryLARSŮV NEJPODIVNĚJŠÍ PŘÍPAD: JAKO BODYGUARD POPOVÉ HVĚZDY…

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

five × three =