Vajíčka, kam se podíváš, co s nimi?

Velikonoce jsou za námi, kromě kocoviny nám zbyla také hromada vajec natvrdo. pokud jste se na koledě fakt snažili, tak vás asi čeká vaječná pomazánka dalších čtrnáct dní třikrát denně. A nebo taky ne. Tsunami vajec se dá zlikvidovat i chutně, originálně a pokaždé jinak. Nechte se inspirovat.

5Vejce na sto způsobů

Vejce na sto způsobů

Vejce na sto způsobů: Celá kuchařka se od snídaně až po večeři točí kolem vajec – slepičích, kachních, křepelčích… Saláty, haše koktejly, omelety. Vše, co můžete připravit z čerstvých, najdete v jejiné knize – Vejce na sto způsobů. Vejce jsou součástí naší každodenní stravy, ať už jako míchaná na snídaní, v salátech, vařená, přísada v majonéze nebo v sladkých pochoutkách jako pusinky, suflé, koláče či dorty. Prostě není pochyb o tom že milujeme vejce! Kuchařka je sbírkou jednoduchých receptů na přípravu vajec mnoha různými způsoby. Naučíte se je vařit, smažit, šlehat i péct. Nechybí ani recept na domácí zdravou majonézu, zavařování či výrobu protlaků a likérů. Recepty jsou rozděleny podle denní doby. Začínáme snídaní: šunkou s vejci, vietnamskou omeletou a snídaňovými vdolky. Následují předkrmy: skotská vejce, rukolová polévka s pošírovaným vejcem a lanýžovým olejem nebo rozmazlená křepelčívejce. Hlavní jídla vás provedou celým světem – od Anglie, přes Turecko, arabský svět a do Asie. Dezerty a koktejly pohladí vaše chuťové buňky. Pokud máte rádi vejce, tato kuchařka by ve vaší knihovně neměla chybět.

KOUKNI SE  Prostitutky v hlavní roli

4Vejce de luxe – Lucy O´Reilly

Vejce de luxe - Více než 70 receptů na vynikající pokrmy s vejci

Vejce de luxe: Vejce se dnes považuje za superpotravinu – chutnou, výživnou, dostupnou a s bonusem balení v přírodním obalu. Jeho neutrální chuť poslouží jako ideální pozadí pro celou paletu přísad, jak slaných, tak i sladkých. Kuchařka Vejce de luxe přiznává této vynikající surovině postavení, jaké si zaslouží. Nabízí vám více než 70 receptů na celý den a z celého světa, u kterých je podstatnou surovinou právě vejce. Připravte si třeba čínská čajová vejce, mexickou quesadillu, francouzský lyonský salát, řeckou polévku avgolemono, skotská smažená vejce, známé kedgeree i méně známou šukšaku nebo slavný dezert eton mess a citronový lemon curd… A když si osvojíte potřebné zásady přípravy, můžete s vejci navíc experimentovat.

3Snídaně a svačiny – edice Apetit

Snídaně a svačiny (Edice Apetit)

Snídaně a svačiny: S novou knihou z Edice Apetit se vám bude radostně vstávat i pracovat! Nabízíme v ní víc než 120 receptů na zdravé snídaně a chutné svačiny, které jsme vyzkoušeli v redakční kuchyni časopisu Apetit. V knize najdete návod na nejrůznější kaše a granoly, které vás doslova nabijí energií, superzdravá smoothie, vejce na mnoho způsobů, bleskové pomazánky, sladké svačinky pro děti i dospělé. Nechybějí ani recepty na domácí pečivo (housky, chleba, rohlíky či loupáky) anebo snídaně na vidličku či návod na výrobu oříškového mléka či přípravu kávy. S námi se budete těšit na každé nové ráno.

2Lahůdky z mléka, vajec a sýrů

Lahůdky z mléka, vajec a sýrů - Dobře jíst, dobře žít

Lahůdky z mléka, vajec a sýrů: Mléčné výrobky a vejce jsou nedílnou součástí zdravého a vyváženého jídelníčku a v mnoha obdobách jsou součástí receptů na předkrmy, hlavní jídla i moučníky, o čemž vás jistě přesvědčí i tato kniha. Kuchyňská kniha Lahůdky z mléka, vajec a sýrů z řady Dobře jíst, dobře žít přináší tradiční i méně obvyklé recepty na další lahodná a zdravá jídla.

KOUKNI SE  Podzimní novinky a bestsellery jsou plné hvězd

1Vejce – 50 snadných receptů

Vejce - 50 snadných receptů

Vejce: Slepičí vejce obsahují hodnotné živiny v koncentrované, snadno přizpůsobivé podobě, především proteiny se všemi osmi základními aminokyselinami, taktéž lipidy, enzymy, vitaminy (A, B1, B2, B3, E) a minerály. Zároveň jsou vynikajícím zdrojem energie, která nezpůsobuje zvyšování váhy: středně velké slepičí vejce obsahuje 67 kalorií. Vejce jsou v kuchyni velmi univerzální, proto hrají důležitou roli v bezpočtu jídel. Dosud žádný vynalézavý šéfkuchař nemůže vajíčka opomíjet, protože jsou podnětem bohaté tvořivosti.

Kristina Doubravová

Komentuj

Vlož komentář
Vaše jméno

two + 15 =