Knižní nej: Kuchařky s vůní jara

1. Zelenina a luštěniny – Jednoduše & dokonale

Roman Vaněk

V edici Jednoduše & dokonale vydává autor kuchařských bestsellerů Roman Vaněk druhou kuchařskou knihu v Zelenina a luštěniny - Jednoduše & dokonalepořadí: Jednoduše & dokonale – ZELENINA A LUŠTĚNINY. Jako vždy spolu s Vaňkem na této publikaci pracovala jeho manželka Jana a tým předních českých šéfkuchařů, kteří jsou zároveň lektory Pražského kulinářského institutu. Kniha obsahuje více než 120 barevných fotografií. Téměř 90 nových, nápaditých receptů připravených z běžně dostupných surovin, kde hlavní roli tentokrát hrají luštěniny a zelenina, je v knize tradičně zpracováno osvědčeným způsobem „krok za krokem“. Svou jednoduchostí kniha zaujme každého milovníka dobrého jídla za rozumnou cenu a zároveň svým tradičním formátem a typickým vzhledem doplní kolekci „bílé řady“ Vaňkových kuchařek mnoha kulinářským sběratelům.

 

2. Ruce v mouce

Iva Trhoňová

Připravit domácí pečivo není složitá věc. Nechte se autorkou provést světem pečení z kvásku i z droždí. V knize Ruce v moucenajdete všechny potřebné informace: Jak si připravit kvásek, jak se o něj starat, jaké pomůcky a suroviny k pečení použít. Inspirujte se fotografiemi lahodného pečiva a vyzkoušejte recepty na kváskový chléb, kváskové pečivo, chleby s droždím, bagety, rohlíky, žemle a bulky, placky, pizzy nebo kynuté sladkosti. A že nevíte, co si na pečivo namazat nebo k němu přikusovat? I na to autorka myslela.

 

3. Moje zero-waste kuchyně

Tereza Pavcová

Trend zero-waste, čili nulového odpadu a maximální využitelnosti, obletěl celý svět a není snad nikdo, kdo by o něm v poslední době neslyšel. Kniha Moje zero-waste Moje zero-waste kuchyněkuchyně vás naučí, jak neplýtvat potravinami, a jak i ze zdánlivě nezpracovatelných zbytků vytvořit chutné jídlo. Dozvíte se vše o správném skladování potravin a jak nakupovat tak, abyste už nemuseli vyhazovat prošlé nebo plesnivé suroviny.

KOUKNI SE  Jaro je tady...cestujeme s Dobrými knihami

 

 

4. Lehká kuchařka – Vyladěné recepty pro zdraví a energii

(Edice Apetit)

Tahle kuchařka je určena všem, kdo chtějí odlehčit jídelníček a jíst zdravěji, aniž by při Lehká kuchařka - Vyladěné recepty pro zdraví a energii (Edice Apetit)tom rezignovali na skvělou chuť. Nabízíme v ní přes 100 receptů, které jsme vyzkoušeli v redakční kuchyni časopisu Apetit, a osvědčené tipy, jak vařit více zeleniny a luštěnin i jak na talíř dostat nové či neotřelé suroviny. V knize najdete nejrůznější snídaňové kaše, svačiny, které vám dodají energii, vyvážená hlavní jídla s masem i bez, nápady na obědy s sebou, superzdravé přílohy a nezapomněli jsme ani na sladkosti s minimem tuku a přidaného cukru. S námi budete žít líp a cítit se brzy fit!

 

 

5. Moderní vegetariánská kuchařka

Bettina MatthaeiModerní vegetariánská kuchařka

Tato kniha s čistě zeleninovými jídly je provoněná kořením a přináší vyladěné recepty a dennodenní inspiraci pro každé roční období. Ať už máte chuť na chřest, lilek nebo dýni, více než 200 lahodných jídel vám představí oblíbenou zeleninu ve zcela novém světle. Zelenina nikdy nechutnala lépe!

 

 

6. Vůně francouzského pečení

Jean Michel Raynaud

Kniha francouzského mistra pekaře Jeana Michela Raynauda vás provede lákavým, máslem vonícím světem Vůně francouzského pečenífrancouzského pečení. Přes 95 receptů na slané i sladké pečivo a podrobné, krok za krokem popsané postupy vás nikdy nenechají na holičkách, ať už zkusíte croissanty, madlenky, briošky či koláče. Vydejte se na cestu unikátní kulinární tradicí a vychutnejte si v pohodlí domova to nejlepší, co vám francouzské pečení může nabídnout.

KOUKNI SE  Dobré knihy: Harry Potter a co bylo dál

Kristina Doubravová

 

Tyto a další kuchařky najdete na eshopu Dobre-knihy.cz

Komentuj

Vlož komentář
Vaše jméno